Mænd af Mod prisen, 2006

Kennedy Selskabet har besluttet for året 2006 at tildele John F. Kennedys bog “Mænd af Mod” som pris til minerydderne i verden.

Denne modige indsats omsætter præsident John F. Kennedys kald i 1961 til at deltage i ”en kamp mod menneskehedens fælles fjender: tyranni, fattigdom, sygdom og selve krigen.” Og senator Robert F. Kennedys ord om militære midlers impotens, da han kritiserede dem i krigen i Vietnam i sin bog ”En bedre verden,” 1967: ”Skønt vi må vide, hvad vi som nation er nødt til at gøre, må vi også som mennesker føle i kval: hvad er det, vi gør? … Kanoner og bomber kan ikke fylde slunkne maver eller opdrage børn, så lidt som de kan bygge boliger eller helbrede de syge. Men det er med disse mål for øje, at mennesker opretter og adlyder regeringer; de vil kun give deres loyalitet til regeringer, som opfylder disse behov.”

Landminer – også dem, der ligner dem i klyngebomber - lemlæster og dræber uskyldige børn, kvinder og mænd til ubeskrivelig lidelse. De fremmer ikke demokrati og frihed, men gør alt for at tabe krigen mod terror.

Mange mennesker, organisationer og nationer har forpligtet sig til at eliminere landminer. Jody Williams i 1990erne som leder af ”The international Campaign to Ban Landmines,” Afdøde prinsesse Diana - og den særlige rådgiver til præsident John F. Kennedy Theodore C. Sorenson i sin appel til sin regering den 11. maj 2003 i Washington, ”at acceptere de traktater, vi har forkastet, inklusive dem om global opvarmning, landminer, biodiversitet og menneskerettigheder,” Dr. William Kennedy Smith i ”Physians Against Landmines” og i sit kald til sit land: ”USA må bakke op om forbudet mod landminer,” Canada har som nation været ledende i ”Ottawa traktaten fra den 1. marts 1999” mod landminer. og indsatsen fra De  Forenede Nationers side har svaret til FN-pagtens mål, ”at frelse kommende generationer fra krigens svøbe,” i deres bestræbelser for at vinde freden.

Vi værdsætter den humanitære minerydnings indsats og støtter appellen fra Folkekirkens Nødhjælp til den danske regering om at holde sig til en humanitær politik og til at deltage i Norges initiativ til at nå frem til en traktat til at forbyde klyngebomber.

Som et selskab - stiftet i Danmark - præsentere s prisen til minerydderne i verden til Folkekirkens Nødhjælp fra Danmark.KENNEDY SELSKABET